Page 27 - 81 ÇALIKUŞUSAKARYA birleşik
P. 27
yemek üretim tesisi ve kantin binası
yemek üretim tesisi ve kantin binası
hizmete açıldı
hizmete açıldı
kıtır ekmek, yeşilliklerin yaprakları ve sapları ile
bitki çayları, sarmadan arta kalan lahana ile turşu,
soyulan narenciye kabukları ile reçeller ve temiz-
lik sirkesi yapılmaktadır. Yemeklerde mevsiminde
yapılan domates sosu ve salçalar kullanılmaktadır.
Kahvaltıda yenecek reçeller, okul mutfağında mey-
ve kabukları ve gövdeleri ile hazırlanmaktadır.
Okul-ev düzleminde yapılan atık toplama faali-
yetleri ile evlerden getirilen ve okulda çıkan gıda
atıklar, kompost atık kutularına atılmakta ve gübre
olması beklenmektedir. Oluşan gübrelerin ise okul
bahçesinde bulunan ekim dikim alanlarında kulla-
nılması planlanmaktadır.
Bu faaliyetlerle okuldaki öğrencilere doğal varlıkla-
rın korunması, tükenebilir varlıkların ve çevrenin
bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkan-
lıklarının kazandırılması ve atık yönetimi konu-
larında farkındalık kazandırılması amaçlanmakta
ve Yenimahalle Anaokulunda; “Atıksız Bir Okul,
Sürdürülebilir Bir Yaşam” için çalışmalara devam
edilmektedir.
27