SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirilmeye Devam Ediyor

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirilmeye Devam Ediyor

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası 16-20 Mayıs günlerinde "Yeşil Mutabakat" teması altında planlamış olduğumuz etkinliklerden "The Eco-Friendly Vocations of The Future ? Geleceğin Çevre Dostu Meslekleri" konferansı gerçekleştirildi.

 

Hafta kapsamında mesleki becerilerin öne çıkarıldığı, Dünya'nın yeşil dönüşümü ile birlikte hangi yeni mesleki becerilere ihtiyaç olacağının vurgulandığı, mesleki eğitim veren kurumlara dikkat çekildiği ve mesleki eğitim deneyimi olan kişilerin deneyimlerini aktardığı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

 

Bakanımız Sayın Mahmut Özer, mühendislik ve mesleki eğitim deneyimi olan kurum ve kuruluşlarla iş birliğinin ve deneyim aktarımının önemine işaret etmiştir. Konferansta Müdürlüğümüz olarak bu doğrultuda Bakanlığımızın Çevre Dostu 1000 Okul kapsamında yer alan ortaokullarımız ve liselerimizdeki öğrencilerimize Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asude ATEŞ tarafından "Yeşil Mutabakat" teması altında bilgiler verildi.

 

Atık yönetimi, su tüketiminin azaltılması, karbon ayak izi, su ayak izi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, yeşil mutabakat ve çevre dostu meslekler konularında aktarımın yapıldığı konferansta öğrencilerimiz ile çevre dostu mesleklere yönelik ortaya çıkacak yeni mesleki beceriler üzerine konuşuldu.

 

Konferansta; Kent Bahçeciliği, Su Kalitesi Teknisyenliği, Yeşil Tasarım Uzmanlığı, Solar Teknisyenlik, Dalga Enerjisi Üreticiliği, Yeşil Yatırım ve Temiz Otomobil Mühendisliği ve Teknisyenliği gibi mesleklere ve bu mesleklere yönelik yeni mesleki becerilere Dünya'nın yeşil dönüşümü ile birlikte ihtiyaç duyulacağı vurgulandı.

17-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-2022

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.