SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İlçe Millî Eğitim Müdürleri Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına başlarken ilçe millî eğitim müdürleriyle hazırlık toplantısı düzenledi.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İlçe Millî Eğitim Müdürleri Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına başlarken ilçe millî eğitim müdürleriyle hazırlık toplantısı düzenledi.

 

16 ilçe millî eğitim müdürü ve il millî eğitim müdürlüğü yöneticilerinin katıldığı toplantıda geçtiğimiz yılın faaliyetleri değerlendirilirken 2022-2023 yılı çalışmaları da planlandı. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan okullarımızda yapılan bakım onarım çalışmaların hızlandırıldığı ifade edildi. 

 

İlçe millî eğitim müdürlerinin ilçelerine dair eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiği toplantıda yaz okulları ve destekleme ve yetiştirme kurslarının da değerlendirmesi yapıldı. 

 

Kapanan köy okullarının köy halkının ihtiyaçlarına binaen Köy Yaşam Merkezleri olarak değerlendirme çalışmaları üzerinde duruldu. Önümüzdeki süreçte yeni Köy Yaşam Merkezlerinin ilimize kazandırılacağı belirtildi. 12 Eylül'de başlayacak olan 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak çalışmalarla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantıda; Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in eğitimde fırsat eşitliği konusunda üzerinde hassasiyetle durduğu okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacına yönelik planlanan çalışmalara değinildi. 

 

Valiliğimiz tarafından Müdürlüğümüzce sürdürülen #SporSakarya, #SanatSakarya, #YetenekSakarya, #BilimSakarya ve diğer yerel projelerle ilgili yürütülen etkinlikler, TÜBİTAK, TEKNOFEST, Bilim Olimpiyatları vb. yarışmalarla ilgili yürütülecek yeni çalışmalar, Mesleki Eğitim alanındaki çalışmalar, Hayat Boyu Öğrenme alanındaki çalışmalar, #NEHİR Projesi kapsamında akademik başarıyı artırmaya yönelik faaliyetler, Fikri Sınai Haklar konusunda Patent, Tescil başvurularındaki gelişmeler ile ilgili konular ele alındı.

 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, geçtiğimiz yılı verimli bir şekilde geçirdiğimizi belirtirken mesleki eğitim merkezlerine gösterilen ilginin arttığını, kursiyer ve çıraklık öğrenci sayımızdaki artışın da sevindirici olduğunu söyledi. Çocuklarımız için fedakârca destek veren öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, ilçe yöneticilerimize, il yöneticilerimize ve tüm eğitim paydaşlarımıza teşekkür etti.

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı planları hakkında bilgi veren ilçe millî eğitim müdürleri yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili görüş, öneri ve taleplerini ilettiler.

17-08-2022

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.