SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

Sakarya’da 180 bin öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıktı. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Arifiye ilçesinde bulunan Bekir Sıtkı Durgun İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrenciler karnelerini Vali Hüseyin Avni Coş’un elinden aldılar. 
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının son günü okullarda karne heyecanı yaşandı. İlimiz genelinde 723 okulda eğitim gören 180.104 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıktılar.

 Arifiye İlçesi Bekir Sıtkı Durgun İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Hüseyin Avni Coş, Arifiye İlçesi Kaymakam Vekili Abdul Rauf Ulusoy, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu, Sakarya Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Osman Özkan, milli eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Karne töreni için Arifiye ilçesine gelen Vali Hüseyin Avni Coş’u öğrenciler okul bahçesinde çiçeklerle ve folklör gösterisiyle karşıladılar. Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu öğrencileriyle yakından ilgilenen ve sohbet eden Vali Coş, sınıfları gezerek öğrencilere bir yıllık çalışmalarının karşılığı olan karnelerini dağıttı. Öğrencilere karnelerin yanında çeşitli hediyeler de veren Vali Hüseyin Avni Coş, yaklaşık üç ay sürecek yaz tatilinin verimli geçmesi dileğinde bulundu. Öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergiyi de gezen Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindekiler programın sonunda okul yöneticileri ve öğretmenlerle kısa bir değerlendirme toplantısı düzenlediler. Toplantıda Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Müdürü Cemal Yamak, okulundaki eğitim faaliyetleri hakkında Vali Coş’a bilgiler sundu.

 2014-2015 ders yılının tamamlanması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu bir mesaj yayınladı. Kuntoğlu yayınladığı karne mesajında; “12 Haziran 2015 Cuma günü okul öncesi İlkokul, ortaokul, ve ortaöğretim okullarımızda eğitim gören 180 bin 104 öğrencimiz karnelerini alarak yaz tatiline girecekler. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetiştirmek için eğitim camiamızın temel taşları olan okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm milli eğitim personelimizle birlikte çaba gösteriyoruz. Sağlıklı, mutlu ve özgüven duygusu gelişmiş, sorumluluk sahibi, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgi ve şefkat gösteren çevresine duyarlı insanların yetişmesi için hep birlikte büyük emek harcıyoruz. Ders yılının son günü dağıtılan karneler bir yıl boyunca yapılan çalışmaların değerlendirilmesi demektir. Bu değerlendirme sırasında, geçmişteki hatalardan, harcanan çabanın ne ölçüde yeterli olduğundan, sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinden ve tüm bunların nedenlerinden söz etmek doğaldır. Aynı zamanda ailenin ve çocuğun, geleceğe yönelik kararları birlikte oluşturma, planlar yapma, yeni hedefler belirleme gibi çaba içinde olmaları da son derece önemlidir. Karneler içinde notlarında zayıf olan öğrencilerin bu zayıflarını daha çok çalışarak düzeltebilecekleri unutulmamalıdır. 14 Eylül tarihine kadar sürecek yaz tatili öğrencilerimizin kendilerini geliştirmesi için önemli bir fırsattır. Bunu gerçekleştirmenin en güzel yolu ilgi duydukları sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmak, fırsat buldukça da bol kitap okumaktır. Eğitim öğretim yılında derslerine çok çalışarak bunun karşılığında aldıkları güzel karnelerini takdir ve teşekkür belgeleriyle taçlandıran tüm öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu vesile ile yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim çalışanlarımıza mutlu, sağlıklı, bir yaz tatili diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.