SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

180.000 Öğrenci Velisiyle Görüşülecek

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek, öğrenci velilerini eğitimin içine daha fazla katacak “Sakarya Velisiyle Görüşüyor” projesini uygulamaya koydu.
180.000 Öğrenci Velisiyle Görüşülecek

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başta olmak üzere, il milli eğitim yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri her gün en az iki veliyle telefon görüşmesi yapacak. Proje kapsamında eğitim öğretim yılı sonuna kadar ilimizdeki 180 bin öğrenci velisiyle görüşülecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Sakarya Velisiyle Görüşüyor” projesini uygulayacak il ve ilçe koordinatörleriyle biraraya geldiği toplantıda, Güneşler Anadolu Lisesinden bir öğrenci velisiyle telefon görüşmesi yaparak projeye start verdi.

Töre, Türkiye’de ilk kez ilimizde uygulanacak “Sakarya Velisiyle Görüşüyor” projesiyle ilgili şunları söyledi.

“Sakarya’nın eğitim-öğretimdeki başarı düzeyini arttırmak için bu yıl itibarıyla birçok eğitim ve sosyal sorumluluk projesini yürürlüğe koyuyoruz.

Bu projelerle öğrencilerimizi akademik çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki kabiliyetlerinin gelişeceği çalışmalara teşvik etmeyi, onlara ilgi alanlarına ve kabiliyetlerine göre yön vermeyi ve bu yüzyılın gereklerine uygun yaşam becerileri kazanmalarına katkı sunmayı hedeflemekteyiz. Amacımız; ortak akılla belirlediğimiz sorunların çözümüne yönelik projeler hazırlayarak okullarımızın eksikliklerini gidermek, öğrencilere verimli ortamlar sunmak, öğretmen ve velilerimizi pozitif bir iletişim içinde birbirinden memnun paydaşlar hâline getirerek iş verimliliğini artırmaktır.

Ortaya koyduğumuz projelerin her biri, hedef kitlede sorumluluk bilinci geliştirerek sorunları birlikte çözmeye fırsat tanımaktadır.

“Sakarya Velisiyle Görüşüyor” Projesi

Projelerimizin çatısı diyebileceğimiz “Sakarya Velisiyle Görüşüyor” projesinde eğitim yılı sonuna kadar 180 bin öğrenci velisiyle bizzat görüşme sağlayacağız.

Bu proje eğitimin en önemli paydaşlarından biri olan velilerimizi yöneticilerle bir araya getirip sorun ve memnuniyetlerin konuşulmasına fırsat tanıyarak çözüm üretmeyi hedeflemektedir.

“Sakarya Velisiyle Görüşüyor” adlı projemiz; inanıyorum ki velilerimize ulaşma yolunda önemli bir basamak olacak, öğrencilerimizin başarısına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu projenin amacı; özellikle son yıllarda önemi daha da artan ve  eğitimde çok değerli bir rolü olan okul-veli iş birliğini daha etkili ve verimli hâle getirmek; İlimizdeki eğitim paydaşları arasında “sorunların değil, çözümlerin bir parçası olmak” düsturuyla iş birliği sağlamak; okullarımızda olan veya oluşabilecek sorunları zamanında tespit ederek süratle çözüm üretmek; öğrenci, veli memnuniyet oranlarını artırmak ve öğretmen ile yöneticilerin yaptığı örnek çalışmaları ödüllendirerek başarılı ve mutlu okul ortamları oluşturmaktır. Bu projeyle birlikte okul-aile işbirliği güçlenecek, yetkili kişilere erişmekte sorun yaşayan velilere ulaşılacak ve en nihayetinde de öğrencilerimizin aldığı eğitimin niteliği artacaktır.

Proje kapsamında Okul Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürü her gün iki öğrenci velisiyle telefon görüşmesi yapacaktır. Bu görüşmede eğer varsa velilerin eğitim-öğretimle ilgili dile getirdiği sorunlar görüşülecek ve en kısa sürede çözüme kavuşturulacaktır. Proje kapsamında sayılan ve görüşme yapan tüm yöneticiler görüşmelerden aldıkları dönütleri İl Millî Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan sayfaya işleyecektir. İşlenen bilgiler kendisi ve tüm amirleri tarafından görülebilecektir. İlgili Kurum, sorunu sistemde görüldüğü andan itibaren çözüme kavuşturmaya çalışacaktır. Sisteme işlenen sorunların ne kadarına çözüm getirildiği periyodik olarak analiz edilerek amaç ve hedeflere ulaşma düzeyi ölçülecektir.

Bu dev proje; okul toplantılarına katılamayan velilere bir nevi fırsat tanıyarak onlarla fikir alışverişinde bulunmak, varsa taleplerini almak, kurum yöneticileri olarak göremediğimiz sorunları öğrenmek, öncelikleri belirleyip ilimizdeki eğitime yön vermek ve böylece eğitim-öğretimdeki başarı ve kalite düzeyini artırmak için rehber olacak bir çalışmadır. Eğitim yılı sonuna kadar 180.000 veliye ulaşılarak çocuklarının eğitimiyle ilgili bir tür farkındalık yaşamaları da sağlanmış olacaktır.

Bu projeyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek velilere biz gideceğiz. Sakarya’nın önümüzdeki yıllara ait eğitim stratejilerini belirlerken bu görüşmelerde dile getirilen sorun ve önerilerden ve elde edilen verilerden yararlanacağız. Biliyoruz ki bir kurumun daha iyi yönetilebilmesi için öncelikle tüm iç paydaşlarını kapsayan bir yönetişim anlayışına sahip olması gerekir. Yöneticiler; yapıcı olmalı, işbirliği ilkesiyle hareket etmeli, tüm paydaşları motive etmeli, iletişim engellerini bilerek etkin iletişim kurmaya önem vermelidir. İnanıyoruz ki İlimizin eğitimi; yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin ve eğitim personelinin arasındaki sağlıklı iletişimle daha da nitelik kazanacaktır.

Projelerimizin hedeflediğimiz sonuçlara ulaşmasında çaba ve gayret sarf edecek tüm çalışanlarımıza şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. 

06-12-201706-12-201706-12-2017

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.