SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Sıkça Sorulan Sorular

DESTEK HİZMETLERİ

  • TYÇP Bordromu Nasıl Alabilirim ?

    Maaş bordroları personelin bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğünden alınabilmektedir.

  • TYÇP Maaşlar Ne Zaman Hesaplara Yatıyor ?

    Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.

  • TYÇP İş Başvurusunu Nasıl Yapabilirim ?

    İş başvuruları işkur sistemi üzerinden yapılmaktadır.

  • Bordromu Nasıl Alabilirim ?

    Sürekli işçi veya geçici işçi statüsünde görev yapan personelin kişisel mebbis sistemine giriş yaparak ‘’işçi bordro modulünden’’ ‘’rapor al’’ butonuna basarak maaş-aylık / ikramiye / tediye bordroları alınabilir.

    MEBBİS SİSTEMİ BAĞLANTI LİNKİ (HTTPS://MEBBİS.MEB.GOV.TR/)


ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ

  • Merkezi sınavlarda evde veya hastanede sınav hizmeti alabilir miyim?

    Evde veya hastanede sınav hizmeti almak isteyen öğrencilerin heyet raporunda “ yatarak tedavi görüyor “ veya “ evde sınav hizmeti alması uygundur” ibaresi bulunan öğrenciler evde veya hastanede sınava alınmaktadır.

  • Açık Öğretim Kurumları Sınavına girecek bir öğrenci Sınav Merkezi Güncelleme tarihinden sonra ikametgah değişikliği yaptığı ilde sınava girebilir mi?

    Bu durumdaki öğrenciler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine  başvuru yapacaklardır. Başvurular Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek uygun görülen sınav merkezinde yedek salonda sınava alınacaklardır.

  • E-Sınav için yanlış yatırılan sınav ücretini nasıl iade alabilirim?

    Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadesi; kursiyerlerin sınavın tamamlanmasından sonra MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine, https://odeme.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ilgili bölümler doldurularak başvurmalarını müteakip yapılan incelemeler sonucunda ödenecektir.

  • E-Sınav sonuç itiraz başvurusunu nasıl yapabilirim.

    Kursiyer, sınav sonucuna ve/veya sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, sonuçların e-sınav binasında yer alan bilgisayardan ya da sınav bitiminde http://esinav.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren 5 (beş) takvim günü içinde T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla kendi T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 20(yirmi) TL itiraz ücreti yatırarak, e-itiraz modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr/) üzerinden yapacaklardır. Kursiyerler, belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır.

  • E-Sınavda yabancı uyruklu kursiyerler için tercüman görevlendirilebilir mi?

    E-Sınav uygulamasının Türkçe yapılması esastır, yabancı uyruklu kursiyerler için tercüman görevlendirilmesi yapılmayacaktır. Yabancı uyruklu olan kursiyer, teorik eğitimini sınava gireceği yabancı dilde tamamladıktan sonra sınavda, Genel Müdürlükçe belirlenen yabancı dillerde çevirisi yapılan soruları, ekranda yer alan yabancı dil seçeneğini seçerek görüntüleyebilecektir. Bu özelliğin kullanılabilmesi için kursiyerin, yabancı dil seçeneğini sınav tarihinden en az 2 (iki) gün önce Özel MTSK Modülüne işlettirmesi gerekmektedir. Bu süre içerisinde yabancı dil tercihi yapılmayan kursiyerlerin sınav soruları çeviri özelliği olmadan ekrana gelecektir.

  • E-Sınav Uygulamasında başarısız oldum en erken ne zaman sınava girebilirim?

    Kursiyer, katıldığı e-sınav uygulamasında başarısız olması durumunda en erken 15 (on beş) gün sonra, en geç 45 (kırk beş) gün içinde randevu alarak sınava girmek zorundadır. Randevu başvurusu kursiyerin başarısız olduğu tarihten 1 (bir) gün sonra başlatılacaktır. Randevu tarihi 15 (on beş) gün sonrasına verilebilecektir.

TEMEL EĞİTİM

  • 72 Aylık çocuğumu İlkokul 1.sınıfa kayıt yaptırmak istemiyorum anasınıfına gönderebilirmiyim?

    72 aylık olan çocuğun ilkokul1.sınıfa kaydı zorunludur anasınıfına kayıt olamaz. Ancak 69-70-71 aylık çocuklar zorunlu olmakla birlikte veli dilekçesiyle kayıt olmayabilir. 

  • Anasınıflarında ve Anaokullarında aylık ücret alınıyor mu?

    Evet İl Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen taban ve tavan ücretler dahilinde ücret   alınıyor.

PERSONEL/YÖNETİCİ ATAMA

  • İlk defa yönetici görevlendirme sürecinde yazılı ve sözlü sınavın atamaya esas puanın belirlenmesindeki oranları nedir?

    Yazılı sınavın %80'i ile sözlü sınavın %20'si alınarak atamaya esas puan bulunur.

  • Yıl içerisinde kaç kez yönetici görevlendirme yapılmaktadır?

    Yıl içerisinde 4 ve 8 yılını dolduran yöneticiler için yeniden görevlendirme ve ilk defa yönetici olacaklar için görevlendirme olmak üzere 2 çeşit yönetici görevlendirme dönemi vardır.

  • Aynı hizmet grubu arası geçişler nasıl yapılmaktadır?

    Her yıl yapılan sınavsız unvan değişikliği atamaları ile gerçekleştirilir.

  • Personelin isteğe bağlı il dışı atama dönemi ne zamandır?

    Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme,Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin Madde 33'e göre başvurular Haziran ayında alınır,Temmuz ayında atama gerçekleşir.

  • Personelin isteğe bağlı il içi atama dönemi ne zamandır?

    Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme,Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin Madde 32'ye göre başvurular Mayıs ayında alınır,Haziran ayında atama gerçekleşir.

  • Müdürlüğünüze atamam yapıldı göreve başlamak için ne yapmam gerekir?

    Atama kararnameniz Müdürlüğümüze ulaştıktan sonra sizinle telefon üzerinden iletişime geçilip yapılması gerekenler bildirilecektir.

HİZMETİÇİ EĞİTİM

  • Veri Toplama Modülünde başvuru bilgilerimi nasıl değiştirebilirim/ başvurumu nasıl iptal edebilirim?

    Başvuru bilgilerinin değiştirilmesi ve başvuru iptali için Müdürlüğümüz ile irtibata geçilebilir. 

  • Veri Toplama Modülünden nasıl başvuru yapabilirim?

    Duyurusu yapılan eğitimler için başvuru tarihi içerisinde veri.meb.gov.tr adresinden veya MEBBİS uygulamasından tek şifreyle giriş yapılarak başvurular gerçekleştirilebilir.

  • Eğitimlere nasıl başvuru yapabilirim?

    Yapılan duyurulara göre MEBBİS hizmetiçi eğitim modülünden veya veri toplama modülü üzerinden başvuru yapılabilir.

  • Gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyer seçimlerinde dikkate alınan kriterler nelerdir?

    Öncelikle eğitim içeriğinde tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda her ilin öğretmen istatistiki bilgileri belirlenir. Belirlenen il kontenjanları ve bütçe imkânları çerçevesinde eğitimlerin kaç kursiyere yönelik yapılacağı planlanır. Bu kapsamda kursiyer seçimleri yapılırken;  

    •En son öğrenim durumu (lisans, yüksek lisans, doktora)

    •Eğitici eğitimlerinde yetişkin eğitimi vermiş olmak.

    •Eğitici eğitimlerinde yetişkin eğitimi almış olmak.

    •Merkezi hizmetiçi eğitimlere katılım durumu.

    •Ulusal veya Uluslararası projelerde görev almış olmak.

    gibi kriterler dikkate alınmaktadır.

  • Başvuru yapmış olduğumuz faaliyete kabul edilip edilmediğimizi nasıl öğreniriz?

    Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine ilişkin tüm süreç MEBBİS Hizmetiçi Eğitim Modülünden takip edilebilmektedir. Faaliyet onay süreci tamamlanan faaliyetlerde SMS ve e-posta ilgi bilgilendirme yapılmaktadır. 

  • Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılamadığımızda ne yapmalıyız?

    Kursiyer olarak alındığınız faaliyetlere katılım zorunludur. (Millî Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği Madde 19, 20, 34). Ancak yasal mazeretiniz olması durumunda mazeretinizi belgeleri ile birlikte okul/kurumunuz aracılığıyla Bakanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir. 

  • Merkezi faaliyetlere başvuru yaparken eğitim merkezleri neden görünmüyor?

    Başvurular faaliyetin konusuna göre yapılmaktadır. Eğitim merkezi, başvuruların tamamlanmasından sonra onay sürecinde görülmektedir.

  • Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılımcı seçim kriterleri nelerdir?

    Her faaliyetin seçim kriterleri düzenlenen faaliyetin özellikleri, hedef kitlesi, faaliyetin düzenlenme amaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Ancak çoğu faaliyetlerde kursiyer seçiminde; kıdem, daha önce katıldığı merkezi hizmetiçi eğitim faaliyet sayısı ve bulunduğu yıl içerisinde başka bir merkezi faaliyete hiç katılmayanlar arasından iller için belirlenen kontenjana seçim yapılmaktadır.

  • Adaylık Kaldırma Sınav (AKS) takvimi neye göre planlanıyor? Sınavın erken ya da ileri bir tarihte yapılmasını istiyorum.

    Bakanlığımız tarafından, aday öğretmen performans değerlendirmesine göre başarılı olan ve sınav tarihinde en az bir yıl fiili çalışma süresini tamamlayan aday öğretmenleri kapsayacak şekilde, sınav takvimi planlanır. İhtiyaç duyulması halinde yıl içerisinde birden fazla sınav yapılabilir.

  • Aday öğretmenim olarak çalışıyorum, 59 gün fiili olarak öğretmenlik görevimi yapmama rağmen 1 gün eksik olduğu için performans değerlendirmelerim yapılmadı. Performans değerlendirmelerimin yapılmasını istiyorum.

    Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 16. Maddenin 3. Fıkrasında “Performans değerlendirilmesi, bir dönemde en az altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenler hakkında uygulanır. 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, her türlü kanuni izin ve sağlık raporları ile fiilen öğretmenlik görevi dışındaki geçici görevlendirmelerde geçen süreler bir dönemde altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapma süresinden sayılmaz.” denilmektedir. Bu nedenle yönetmelik gereği bir dönemde en az 60 iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenlere değerlendirme yapılmaktadır.

  • Pedagojik formasyon eğitimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mı verilecek?

    Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi ile birlikte sertifikaya dayalı pedagojik formasyon yerine, lisansüstü düzeyde “Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı” Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile iş birliği içinde aday öğretmen yetiştirme sürecinde verilmesi planlanmaktadır. Buna yönelik çalışmalar devam ettiğinden konuya ilişkin açıklamalar ileriki zamanlarda yapılacaktır.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI

  • MTSK e-Sınav ve Direksiyon Uygulama Sınav Haklarının Sayısı Kaçtır?

    Teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar, yeniden kursa devam etmeksizin ve kurs ücreti ödemeden aralıksız üç kere daha sınavlara girebilirler. Direksiyon eğitimi dersi sınavına girip başarısız olan kursiyerler ise başarısız oldukları her sınavdan sonra kayıtlı oldukları kurstan, ilan edilen ders ücretini ödemeleri ve en az iki saat direksiyon eğitimi dersi almaları şartıyla toplam üç sınav dönemi daha sınavlara girebilirler.

  • Direksiyon Uygulama Sınavları Tarihleri Nasıl Belirlenir, Sınav Süresi Kaç Dakikadır?

    Direksiyon uygulama sınav tarihleri sürücü kursunun bağlı olduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce belirlenmektedir. Kursiyerler direksiyon uygulama sınavlarına giriş belgelerinde belirtilen tarih ve saatte girmek zorundadırlar. Sınav süresi 35 dakikadır.

  • Özel öğretim kurumu açma şartları nelerdir?

    Bakanlığımıza bağlı olarak özel öğretim kurumu açmak isteyen kurucular Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün resmi web sayfası (https://ookgm.meb.gov.tr/) adresindeki Mevzuat linkinde yer alan 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa bağlı olarak Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde istenen belgelerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesindeki kurum binasına ilişkin hususları yerine getirmeleri getirmektedir.

  • Özel okul açma şartları ve açılış prosedürleri nelerdir?

    Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde belirtilen ve Yönetmelik ekinde yer alan “Özel Öğretim Kurumu Açacaklar İçin Başvuru Formu (EK:1) in doldurularak, formda belirtilen bilgi ve belgelerle, kurum açılacak yerin bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne müracaatta bulunulduktan sonra Kurum açılış dosyası incelenmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilir. Aynı Yönetmeliğin 6 ıncı maddesi gereğince düzenlenecek rapor ve belgelere göre inceleme yapılarak uygun bulunanlara Bakanlıkça Kurum Açma İzni İle İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlenir.

ÖĞRETMEN ATAMA

  • İl içi atamalarda ayrılma-başlama ne zaman yapılır?

    Okullar açılmadan ayrılma-başlama işlemleri yapılmalıdır.

  • İl dışı tayin isteyen mazeret tayini isteyebilir mi?

    Evet

  • İl içi tayin isteyen il dışı tayini isteyebilir mi?

    Hayır

  • İl dışı tayinim çıktığında kaç gün mehil müddetim vardır?

    15

DENKLİK iŞLEMLERİ

  • Denklik işlemleri ile ilgili genel bilgilere nasıl ulaşabiliriz?

    https://edenklik.meb.gov.tr/

    Herkeze açık yukarıdaki linkten gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

DİN ÖĞRETİMİ

  • Anadolu imam hatip lisesinden normal Anadolu lisesine geçiş yapabilirmiyim ?

    Anadolu imam hatip lisesinden, normal Anadolu lisesine 10. sınıfın sonuna kadar nakil yoluyla geçiş yapabilirsiniz. 

  • Hafızlık eğitimi için okuluma ara verebilirmiyim?

    5-6-7. sınıflarda 1. yıl eğitimi ara verebilir ve eğitimi öğretim yılı sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirsiniz.

EBA

  • Akademik Destekte Ödevlerimi nasıl görüntülerim?

    Anasayfadan “Ödevler” düğmesine tıkladığında aktif ödevlerin sıralanacaktır.

    Dilersen ders bazında aktif olanlara ve bütün ödevlerine ulaşabilirsin.

    Ödevin başlığı, ders, gönderen, başlangıç ve bitiş tarihi ve saatleri ile ödevin durumunu görüntüleyebilirsin. Ödevi tamamladığında, tamamlanma yüzdesi ile eğer gönderilen ödevde sınav varsa sınav performansın görüntülenecektir.

    “İşlemler” alanından ödevini açtığında, ekranda ödev adı, gönderen öğretmen, gönderim tarihi ve saat bilgisi ile ödev içeriği görüntülenir.

    Ödevini yapmaya başladığında, tamamladıkça sayfanın sol altında bulunan geri ve ileri ok işaretleriyle diğer içeriklere geçiş yapabilirsin. Ödevini tamamladığında, sağ üstte bulunan çarpı işaretiyle “Ödevler” sayfana geri dönebilirsin.

    Artık, tamamlanma yüzdesi ile eğer gönderilen ödevde sınav varsa sınav performansını görüntüleyebilirsin.

    Ödevlerini, sana gönderilen zaman aralığında yapman çok önemlidir. Süresi dolmuş ödevlerini de yapabileceğini ama bu yaptıklarının ödev raporuna yansımayacağını hatırlatmak isteriz.

  • "EBA Canlı Ders" açılırken sistem hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

    Önce Windows Update'ten işletim sisteminizin son güncelleştirmelerini denetleyiniz ve hepsini yüklediğinizden emin olunuz. Muhtemelen Windows’un eski bir sürümünü kullanıyorsunuz. Bu nedenle bilgisayarınızda bazı dosyalar eksik olabilir. Bunları tamamlamak için Microsoft’un bu tür sorunlar için önerdiği programı kurup tekrar deneyiniz.

    İndir › https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x86.exe

     

    Bu uygulamayı kurmak için bilgisayarınızda yönetici rolünde olmanız gerekir. Eğer uygulamayı kurmakta sorun yaşıyorsanız, bilgisayarınızı edindiğiniz kurumdan destek alabilirsiniz.

  • "Canlı Derse Katıl"a tıkladığımda bağlantı hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

    Windows 7 kullanıyorsanız, Windows Update'ten işletim sisteminizin son güncelleştirmelerini denetlemeli ve hepsini yüklediğinizden emin olmalısınız. Güncelleştirmeler sırasında sorun yaşarsanız, Microsoft'un kolay düzeltme çözümleri sunan programını bilgisayarınıza yükleyip tekrar deneyebilirsiniz.

    İndir › http://download.microsoft.com/download/0/6/5/0658B1A7-6D2E-474F-BC2C-D69E5B9E9A68/MicrosoftEasyFix51044.msi

     

    Antivirüs programı kullanıyorsanız, izinlerini kontrol etmelisiniz. Bazı antivirüs programları, “EBA Canlı Ders”in internet erişimini kısıtlıyor olabilir.

     

    Windows güvenlik duvarını kapatmalısınız. Güvenlik duvarı, “EBA Canlı Ders”in internet erişimini kısıtlıyor olabilir. Güvenlik duvarını kapattığınız hâlde sorun yaşamaya devam ediyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

     

    1. “Windows + R” kısayol kombinasyonuyla açabileceğiniz “Çalıştır” ekranına, “inetcpl.cpl” yazınız ve “Tamam” düğmesine tıklayınız.

    2. Açılan penceredeki “Gelişmiş” sekmesine tıklayınız ve listedeki “TLS 1.0 Kullan”, “TLS 1.1 Kullan” ve “TLS 1.2 Kullan” kutucuklarını işaretleyiniz.

    3. Tamam düğmesine tıklayıp tekrar deneyiniz.

     

    - “EBA Canlı Ders” açılırken sistem hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Bir konu sayfasına kendi içeriklerimi ekleyebilir miyim?

    Bir konuya ait eklemek istediğiniz içerikleri, size ait içerikler bölümüne ekleyebilirsiniz. Bunun için “İçerik Ekle” düğmesine tıklayıp, açılan pencereden eklemek istediğiniz içerik türünü seçmelisiniz. Bu bölüme video, doküman, görsel, etkileşim ve ses ekleyebilirsiniz.

  • Kimler canlı ders oluşturabilir?

    Canlı ders sadece okul yöneticileri tarafından oluşturulabilir. Okul yöneticileri; şube, öğretmen ve tarih seçerek canlı dersleri ilgili kişilere atayabilirler. Detaylı bilgi için “Canlı Dersler” sayfasındaki kullanım videolarını izleyebilirsiniz.

  • Canlı derse ne zaman katılabilirim?

    Canlı dersinize, dersinizin başlangıç saati geldiğinde katılabilirsiniz. “Katıl” düğmesi, dersiniz aktif olduğu sürece görünecektir. Süre dolmadığı sürece, geç kalsanız bile dersinize katılabilirsiniz. Ancak dersin süresi bittiğinde derse katılamazsınız.

  • Öğrenci olarak EBA'ya nasıl giriş yapabilirim?

    "EBA Giriş" ekranında Öğrenci › EBA yolunu izle. "EBA Giriş" ekranına yönlendirileceksin. Açık Öğretim öğrencisiysen Öğrenci › Açık Öğretim yolunu izle.

  • Öğretmen olarak öğrencilerim için EBA şifresi nasıl oluştururum?

    Bu işlem, iki adımdan oluşmaktadır. 

    İlk adım, öğrencinize tek kullanımlık şifre oluşturmaktır. 

    İkinci adım ise bu tek kullanımlık şifreyi kullanarak öğrencinin kendi EBA şifresini belirlemesidir. Bunun için şu adımları izlemelisiniz: 

    EBA’ya giriş yaptıktan sonra profil resminizin altında yer alan menüden “Öğrenci Şifresi Oluştur” seçeneğine tıklayınız.

    Tek kullanımlık şifre vereceğiniz öğrencinizin TC Kimlik Numarasını giriniz.

    Öğrencinin ya da velisinin e-posta adresini giriniz.

    Öğrencinin ya da velisinin cep telefonu numarasını giriniz.

    “Şifre Oluştur” butonuna tıklayınız.

    Sistemin belirlediği tek kullanımlık şifreyi öğrencinize veriniz.

    Öğrencinizden bu tek kullanımlık şifreyi kullanarak ve “Öğrenci Olarak EBA Şifremi Nasıl Oluştururum?” bölümünden yardım alarak kendi EBA şifresini oluşturmasını isteyiniz.

  • EBA şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

    "EBA Giriş" ekranında Öğrenci › EBA yolunu izle.

    Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla.

    TC Kimlik Numaranı gir.

    Bir doğrulama yöntemi seç.

    e-Postayı seçtiysen:

    Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

    e-Postana gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

    Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

    Cep telefonunu seçtiysen:

    Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

    Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

    Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM

  • İlimizde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda bulunan alanlar nelerdir?

    http://sakaryaarge.meb.gov.tr/web/tanitim/

    Herkeze açık bu linkten ilgili sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.