SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere 16 ilçenin millî eğitim müdürleri, il millî eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle bir araya geldi.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda Müdürümüz Savaşçı, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilimizdeki yöneticilerimizle birlikte sorunsuz ve eksiksiz eğitim-öğretim yılı geçirmek adına gece gündüz çalışacaklarını ifade etti. Bakanlığımızın yeni eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere alınan tedbirlere ilişkin genelgeye dikkat çekerek okullarımızdaki eksiklerin titizlikle giderildiğini, yeni eğitim-öğretim yılına eksiksiz bir şekilde başlangıç yapmak adına hazırlıklarda tüm imkânların kullanılmasını istedi.

Toplantıda Bakanlığımız tarafından öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ücretsiz ders araç gereçleri, ders kitapları ve yardımcı kaynakların okul ve kurumlara zamanında teslim edilmesi ile ilgili çalışmalara değinen Müdürümüz Savaşçı, kitapların temiz ve düzenli kullanılmasının teşvik edilmesi ve kullanımdan sonra 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında kitapların okullara teslim edilmesine yönelik tedbirlerden söz etti.

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in 81 il millî eğitim müdürüyle yaptığı toplantıda bahsettiği üzere gelenekleri, kültürleri, tarihi ve kültürel mekanları tanıtmak amacıyla Bakanlığımız tarafından müfredatımıza yeni konu başlıklarının eklenmesiyle birlikte ilimizde görev yapan öğretmen kadromuzla da şehrimizin zengin kültürel birikiminin tüm öğrencilerimize aktarılması hususunda adımlar atılacağını ifade etti.

Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlamaları için il, ilçe ve okul kutlama komisyonlarının kurulduğunu söylerken kutlamalara titizlikle hazırlanıldığını ve bunun için 16 ilçemizde gerekli planlamaların yapıldığını vurguladı.

Eğitim ortamlarının iyileştirilmesi hususunun önemine değinen Müdürümüz Savaşçı; okullarda devam etmekte olan bakım, onarım ve benzeri konulardaki tüm çalışmaların sağlıklı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Müdürümüz Savaşçı, Bakanlığımızın 8, 11, 12. sınıf öğrencileri ve mezunlara yönelik ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili iş takvimi çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek 4-10 Eylül tarihleri arasında öğrencilere hazırbulunuşluk sınavı yapılacağının bilgisini verdi. Ayrıca Valiliğimiz himayesinde Müdürlüğümüzce yürütülen NEHİR Projesi kapsamında Akademik başarının artırılmasına yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

11 Eylül'de çalacak zille birlikte yeni eğitim-öğretim yılında bilimsel, sanatsal ve sportif alanlarda projelerin tüm öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte sürdürüleceğini ifade eden Müdürümüz Savaşçı, sosyal sorumluluk projelerinin başlatılacağını ve tüm ilçelerde yürütüleceğini belirtti.

Müdürümüz Savaşçı; sorunsuz bir eğitim-öğretim yılı olması adına tüm öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve tüm eğitim paydaşlarımızın ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarına olan inancının tam olduğunu belirterek yeni eğitim-öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını diledi.

 

31-08-202331-08-202331-08-202331-08-2023

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.