SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı'nın Birinci Dönemi Tamamlanıyor.

Sakarya'da 900 dolayında okul/kurumda 212 bin öğrenci ve 13.580 öğretmenimiz eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlayarak 17 Ocak Cuma Günü yarıyıl tatiline çıkacak.   İlimizde Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyelerinin katılacağı karne töreni Erenler İlçesine bağlı Sarıcalar ilkokulunda Saat 10.30'da yapılacak.   Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir mesaj yayınladı.
2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı'nın Birinci Dönemi Tamamlanıyor.

Sakarya'da 900 dolayında okulve kurumda 212 bin öğrenci ve 13.580 öğretmenimiz eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlayarak 17 Ocak Cuma Günü yarıyıl tatiline çıkacak.

 

İlimizde Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyelerinin katılacağı karne töreni Erenler İlçesine bağlı Sarıcalar ilkokulunda Saat 10.30'da yapılacak.

 

Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir mesaj yayınladı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un Yarı Yıl Mesajı

 

Gözümüzün Bebeği Sevgili Çocuklar,

 

Bir dönemi geride bırakarak iki hafta sürecek güzel bir tatile merhaba diyorsunuz. Sevinciniz, sevincimizdir. Biliyoruz ki çok çalıştınız ve yoruldunuz. Dinlenmek ve yeni dönem için enerji toplamak en doğal hakkınız. Karnelerinizi evlerinize gururla götürünüz. Unutmayınız ki siz o karneden çok daha fazlasısınız.

 

Akademik başarınızı ölçmek mümkün olabilir ancak size olan sevgimizi hiçbir araçla ölçemeyiz çocuklar. Notlarınız nasıl olursa olsun sizlere olan güvenimiz ve inancımız değişmeyecektir. Yarınlarımızın biricik teminatı sizlersiniz.

 

Hepinize keyifli bir tatil dilerken sözlerime Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle devam etmek istiyorum:

 

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

 

Çocuklarının Mutluluğunu Her Şeyden Üstün Tutan Değerli Veliler,

 

Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bu bilinçle evlatlarımızı teknolojiye yön verebilen, donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, güçlü ve mutlu bireyler olarak yetiştirmek için çalışmalıyız.

 

Çocuklarımızın başarılarını sadece karnedeki notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karneler dönem boyunca yapılan çalışmaların, gösterilen performansın neticesidir; başarının değerlendirilmesinde sadece bir araçtır. Öğrencimizin değerini, şahsiyetini, kişiliğini ve zekâ seviyesini belirleyecek bir gösterge değildir. Bugün çocuklarımızı karşılarken bir zamanlar çocuk olduğumuzu hatırlayalım ve esas başarının; öz güveni zedelenmemiş, kendini cesurca ifade edebilen dürüst, azimli, çalışkan, vatanına ve milletine hayırlı bireyler yetiştirmekten geçtiğini unutmayalım.

 

Geleceğimizin Mimarı Çok Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,

 

Türkiye'yi güçlü ve aydınlık yarınlara taşıyacak yeni nesillerin yetişmesinde temel gücün öğretmenler olduğunu çok iyi biliyoruz

 

Göstermiş olduğunuz gayret ve özveriyle ilimizin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktasınız. Yarınlarımızın umudu öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz ki size aittir. Yorucu olsa da en az onun kadar mutluluk veren bir mesleği icra ediyorsunuz. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz.

 

Okulu sevmeyi, insanlığa saygıyı, birlik ve dayanışma içinde yaşamayı, doğayı korumayı, vatanı için çok çalışmayı öğrenmede öğrencilerine en iyi şekilde rehberlik eden değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

Yaptığınız tüm güzel çalışmalardan dolayı kutlar, sağlıklı ve mutlu bir tatil dönemi geçirmenizi dilerim. 

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.