SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"Meslektaşım, Öğrenme Keşfimde Yol Arkadaşım" Projesi

Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü, değişen ve dönüşen eğitimin geleceğinin inşasında söz sahibi öğretmenlerimizi "Meslektaşım, Öğrenme Keşfimde Yol Arkadaşım" projesinde buluşturuyor.  


Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü, değişen ve dönüşen eğitimin geleceğinin inşasında söz sahibi öğretmenlerimizi "Meslektaşım, Öğrenme Keşfimde Yol Arkadaşım" projesinde buluşturuyor.  

 

Projenin; tüm zamanların insanına değer katan, çalışmaları ile eğitimin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen öğretmenlerimizin birbirleriyle deneyim paylaşımı yapabilmelerini, iş birliği içinde çalışmalarını, kişisel ve mesleki gelişimlerine değer katacak öğrenme keşiflerini sağlamak amacıyla hazırlandığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Öğretmenler yaşamı bir öğrenme yolculuğu olarak görürler çünkü öğretmek iki kere öğrenmek demektir. Meslektaşları ise bu yolculuktaki yol arkadaşlarıdır. Eğitim alanında değişen, öğrenen profili öğretmenin rolünün de farklılaşmasına neden olmuştur. Bilgiye ulaşmanın bir tıkla mümkün olduğu günümüz eğitim sistemlerinde öğretmen; doğru ve faydalı bilgiye ulaştıran ve edinilen bilgiyi beceriye dönüştüren rolünü üstlenmiştir. Tüm evren her gün hızla değişirken öğrenme yöntem ve tekniklerinin aynı kalmaması gerekiyor. Bu konuda en büyük görev öğrenme yöntemlerinin uygulayıcısı değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Bu nedenle teknoloji ve olağanüstü durumlarla hızla değişen ve her geçen gün daha da dijitalleşen eğitim alanında bu değişime uyum sağlamak, gereklerini yerine getirmek, eğitimin ve öğrenmenin geleceğine dair öngörülerle doğru adımlar atmak gerekmektedir. Bu gerçekten hareketle okullarda odağını öğretmekten öğrenmeye değiştirmenin, okulun tüm paydaşlarını "öğrenen" olarak yeniden tanımlamanın farkındalığı ile Meslektaş Mentorluğu çalışmalarını başlattık." dedi. 

  

Proje hangi alanlarda uygulanacak? 

 

 

"Meslektaşım, Öğrenme Keşfimde Yol Arkadaşım" Projesinin; Dijital Eğitim Teknolojileri ile Zenginleştirilmiş Etkili Öğretim Tasarımı (Web 2.0 Araçları), Eğitimde Kodlama, Eğitimde Minecraft, Maker Eğitmen, Eğitimde Bilim Sanat Etkileşimi, Eğitimde Hikâyeleştirme ve Hikâye Anlatımı / Masal Anlatıcılığı, Veri Analizi,  Eğitimde Yenilikçi Rehberlik ve Psikolojik Yöntem ve Teknikleri Geliştirme, Akıl ve Zekâ Oyunları, Montessori, Eğitimde Bilgisayarsız Kodlama, eTwinning, Proje Yönetimi, Eğitim Danışmalığı (Koçluğu) alanlarında uygulanacağını belirten Durmuş, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

29-03-202129-03-202129-03-2021

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.