SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 eğitim-öğretim yılı, 31 Ağustos Pazartesi günü uzaktan eğitimle başlıyor.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, uzaktan eğitim sürecinin nasıl uygulanacağı konusunda "Uzaktan Eğitime Yakından Bakmaya Hazır mıyız?" başlıklı el kitabı hazırladı.
2020-2021 eğitim-öğretim yılı, 31 Ağustos Pazartesi günü uzaktan eğitimle başlıyor.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, uzaktan eğitim sürecinin nasıl uygulanacağı konusunda "Uzaktan Eğitime Yakından Bakmaya Hazır mıyız?" başlıklı el kitabı hazırladı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yeni eğitim-öğretim yılının tüm camiamıza hayırlı olmasını dileyerek bir mesaj yayımladı. Durmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Değerli Eğitim Liderlerim, Çok Kıymetli Öğretmenlerim, Saygıdeğer Velilerim, Sevgili Çocuklarım!

 

İçinde bulunduğumuz, tüm dünyayı etkisi altına alan bu süreçten dolayı uzun zamandır uzak kaldığımız okullarımıza artık geri dönme hazırlıklarını yapıyoruz. Okullarımızın bahçelerinde ve koridorlarında kavuşmamıza  çok az kaldı. Millet olarak göstereceğimiz hassasiyet ile beraber 21 Eylül'den itibaren kaldığımız yerden ama yeni normalle eğitime devam edeceğiz. 21 Eylül'e kadar ise uzaktan eğitimle 2020-2021 eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Elbette eğitimde hiçbir kavram diğerinin alternatifi değildir ancak tamamlayıcısı ya da destekleyicisi olabilir. Tam da bu noktada uzaktan eğitime hızlıca adaptasyonu sağlayıp 21 Eylül'e kadar en üst seviyede verim sağlamalıyız. Sonrasında da çocuklarımızla okullarda kavuşacağız. Belki aynı fiziksel yakınlıkta olmayacağız ama öğrencinin öğretmeniyle göz göze geldiği o an tüm uzakları yakın edecektir. Tabii ki her bir eğitim paydaşının aklında bazı soru işaretleri, bazı tedirginlikler olabilir. Bunların hepsini, hep beraber sorumluluklarımızı yerine getirerek aşacağız. Yan yana beraber yürüdüğümüz bu yolda elbette yolu açmak, kolaylaştırmak, rahatlatmak bizim görevimiz. İşte tam da bu nedenle Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın hazırlamış olduğu 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu' bağlamında okullarımızı hazırladık. 

 

Riskten büyük tedbirler alarak bizim için çok değerli çalışmalarınızda tüm imkânlarımız ile sizlerin yanındayız. Eğitimin vazgeçilmez bir parçası hâline gelen uzaktan eğitim sürecinin sağlıklı ve verimli yürütülebilmesine yönelik olarak da çalışmalarımızı tamamladık. Eğitimde uzakları yakınlaştırmak temennisi ile 'Uzaktan Eğitime Yakından Bakmaya Hazır mıyız?' diyerek 'Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Uzaktan Eğitim el kitabını sizler için hazırladık. #dörtdörtlüköğrenmekeşfim hashtagi ile yapacağınız paylaşımlarınızı heyecanla bekliyor olacağız.

 

Artık sıra sizde. Hem kendi hem de öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için yeni normallere en hızlı şekilde uyum sağlamanız bizler için yeterli olacaktır. 

 

Her zaman güçlü ve şeffaf iletişimi  düstur edinen Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü bu geçiş sürecinde de çözüm odaklı analizler yaparak olumlu bir bakış açısıyla 1.5 metre ötenizde.

 

 

Riskten büyük tedbirlerimiz, virüsten büyük birlikteliğimizle hep beraber başaracağız. Umutla kalın, hoşça kalın.

31-08-202031-08-202031-08-202031-08-2020

Resmi Daireler Kampüsü 15 Temmuz Camili Mahallesi Adapazarı / SAKARYA - 264 251 36 14 / 15 / 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.