Mucit Öğrencilerimiz Evde De Boş Durmuyorlar
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye yönelik eğitimleri meyvelerini veriyor.
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye yönelik eğitimleri meyvelerini veriyor.
Eğitim-öğretim süresince ve sonrasında koronavirüs salgını nedeniyle Uzaktan Eğitim kapsamında iki aydır evlerinde olan öğrencilerimiz için Sakarya Çevrim İçi etkinliklerinden "Bilim İnsanı Olma Yolculuğu", "Merak Ediyorum Öğreniyorum" temalı yayınlar, çocuklarımızın ufuklarında yeni projeler geliştirmesine fırsat sağlıyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve iyi yetiştirmeleri noktasında verilen eğitimlerin güzel bir örneği olan Aykut Yiğit Ortaokulu 7. sınıf öğrencimizin evindeki imkânları kullanarak civciv üreten kuluçka makinesi yapmasından büyük gurur duyduklarını belirtti.
Eğitimdeki amacımızın, çocuklarımızın sadece akademik yönden geleceğe hazırlamalarını sağlamak olmadığını, onların soru çözen değil sorun çözen bireyler olarak yetişmelerini, ülkemize ve insanlığa faydalı buluşlar yapacak kişiler olmalarını önemsediğini ifade eden Durmuş, ilimiz genelinde Onur Yıldız gibi öğrencilerimizin sayısının her geçen gün artmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Uzaktan eğitim sürecini verimli bir şekilde değerlendirerek kuluçka makinesi icat eden öğrencimizi, ailesini, öğretmenlerini tebrik eden Durmuş, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine imkân verildiğinde çok başarılı işler ortaya koyduklarını kaydetti.